Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Αξιοπρέπεια-Αλληλεγγύη-Αντίσταση : εκπαιδευτικοί Μαγνησίας:<< Είμαστε ακόμα εδώ !>>



 Μετά από πολλά χρόνια, μέσα σε κλίμα ενότητας και κάτω από την πίεση των εξελίξεων που δρομολογούνται από την κυβέρνηση στο χώρο της παιδείας, οι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας συμμετείχαν χθες στη μαζικότερη συγκέντρωση που οργάνωσε ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια και ακύρωσαν με την παρουσία τους το σεμινάριο που οργάνωσαν οι σχολικοί σύμβουλοι σε συνεργασία με τη διοίκηση.
Ο άνεμος αντίστασης που φύσηξε έξω από το 7ο Δ.Σ. Βόλου πρέπει να δυναμώσει το επόμενο διάστημα και σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουν να συνεχίσουν να εργάζονται τόσο οι παρατάξεις όσο και ο κάθε εκπαιδευτικός χωριστά.
Οι συνδικαλιστές δεν έχουν το δικαίωμα να αγνοήσουν το μήνυμα ενότητας που απαιτούν οι στιγμές και ζητούν οι εκπαιδευτικοί και να συνεχίσουν να προσπαθούν με αυτό ως προαπαιτούμενο ,αφού αποδείχτηκε περίτρανα πως δεν απευθύνονται σε ένα <<νεκρό>> σώμα αλλά σε ένα <<ζωντανό>> οργανισμό που ζητά να συμμετέχει με όρους ενότητας μακριά από άλλου τύπου σκοπιμότητες.
Ιδιαίτερη σημασία είχε η χθεσινή δυναμική παρουσία των συναδέλφων αν αναλογιστεί κανείς το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που επιχειρείται να επιβληθεί από τη μεριά του υπουργείου και των συνεργατών του και είναι βέβαιο παρόλο που τα επόμενα βήματα φαντάζουν πιο δύσκολα πως θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δυναμικά και ενωτικά χωρίς φόβο μπορούμε να αποδείξουμε πως το κλίμα ηττοπάθειας, μιζέριας, διχασμού και ραγιαδισμού  που προσπαθούν να καλλιεργήσουν δε θα περάσει.Τίποτα δεν είναι δεδομένο όσους νόμους και προεδρικά διατάγματα και να ψηφίσουν αν δεν πειστούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι πως είναι για την πρόοδο και την εξέλιξη του εκπαιδευτικού συστήματος και αυτό είναι κάτι που έχει αποδειχτεί πολλές φορές κατά το παρελθόν.
Συνάδελφοι, όλοι εμείς που θα παραμείνουμε ως μαχόμενοι εκπαιδευτικοί στη θέση μας όταν κάποιοι άλλοι θα αποχωρήσουν από τις καρέκλες τους απαξιωμένοι από τον κλάδο, έχοντας ολοκληρώσει τη θλιβερή αποστολή τους( ίσως τη θλιβερότερη στα χρόνια της μεταπολίτευσης) πρέπει να μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια γνωρίζοντας πως κάναμε ότι μπορούσαμε για αυτό που θεωρούσαμε σωστό.

Καλούς αγώνες!

  Αξιοπρέπεια  Αλληλεγγύη  Αντίσταση


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου