Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Καταγγελία Α Α Α :" Σιγά μην κλάψω , σιγά μη φοβηθώ "




              ‘’ Σιγά μην κλάψω , σιγά μη φοβηθώ ‘’


Η κίνηση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας ,                                                          <<Αξιοπρέπεια  Αλληλεγγύη  Αντίσταση>> καταγγέλλει την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών  από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας Μαγνησίας, η οποία με το από 4/4/2014 έγγραφό της (αρθμ. Πρωτ. : Φ. 22/2857) ζητά από τις μονάδες του νομού να αποστείλουν στοιχεία σχετικώς με τον τρόπο συγκρότησης  των ομάδων εργασίας στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης.
Η κίνηση αυτή της διεύθυνσης είναι απαράδεκτη και δεν έχει  απολύτως καμία σχέση
με το με αριθμ. πρωτ. 44375/Γ1/24-03-2014 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο οποίο αναφέρεται, αφού στο τέλος του εν λόγω εγγράφου ξεκάθαρα αναγράφεται: <<Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καλούνται μέχρι 11-4-2014 να αποστείλουν στον Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού πίνακα με τα σχολεία στα οποία τυχόν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των ομάδων εργασίας.>> Είναι προφανές πως δεν ζητείται καμία ενημέρωση για τον τρόπο συγκρότησης των ομάδων κατά την εγκύκλιο - οδηγία του υπουργείου και είναι υπέρβαση  αυτής το έγγραφο της  διεύθυνσης.
Τη στιγμή που οι σχολικές μονάδες του νομού με συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκαν ενάντια στην εθελοντική συμμετοχή στις ομάδες εργασίας και οι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας έδωσαν ηχηρό μήνυμα με τη μαζική συμμετοχή τους στις τελευταίες δράσεις του συλλόγου ,το έγγραφο αυτό εμφανίζεται με μοναδικό σκοπό να κάμψει το ηθικό των συναδέλφων , να τρομοκρατήσει και να προσπαθήσει να αλλάξει έστω και την τελευταία στιγμή τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων .
Οι τακτικές αυτές που μας πάνε σε <<άλλες εποχές>>,  χαρακτηρίζουν αναγκαστικά αυτούς που τις υπογράφουν και το μόνο που θα πετύχουν είναι την απόλυτη απαξίωση και την  περιθωριοποίησή τους, ταυτόχρονα με τη  μεγαλύτερη συσπείρωση της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που έχει αποφασίσει τη σύγκρουση μαζί τους .
Συνάδελφοι, συνεχίζουμε δυναμικά ,ενωτικά και αποφασιστικά .Ο φόβος κι ο τρόμος σταδιακά … αλλάζει πλευρά.
                 
                                 

                   


     

       ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
                           Κίνηση εκπαιδευτικών Α/θμιας εκ/σης  Μαγνησίας


3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος30/4/14, 6:10 μ.μ.

    Ένα εικοσαήμερο μετά, σαν πολλή ησυχία έχει πέσει. Μήπως αυτό που θέλετε όλοι είναι να μη φοβηθούμε να "αυτοαξιολογηθούμε" και να "αξιολογηθούμε" και όχι να μη φοβηθούμε να παλέψουμε για το δημόσιο σχολείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμένουμε την αντίδραση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας που υποσχέθηκε πιο συγκεκριμένα πράγματα για το θέμα των ομάδων εργασίας, τη συμμετοχή σας που είναι αναντικατάστατη, όσο χρήσιμο κι αν θεωρήσουμε το νετ και τις προτάσεις σας επειδή δεν έχουμε όλη τη σοφία του κόσμου στο κεφάλι μας , πάντα όμως ΕΠΩΝΥΜΑ .Έχουμε και γενική συνέλευση την Τρίτη 13/5 οπότε με χαρά θα τις ακούσουμε. Επίσης σε ένα μήνα περίπου θα μπορέσουμε να τις διατυπώσουμε στο συνέδριο της ΔΟΕ. Υπενθυμίζω πως έχουμε αφήσει ελεύθερα τα σχόλια και θέλουμε να διατυπώνετε τις απόψεις και την κριτική σας με έναν όρο: να τα υπογράφετε. Μπορείτε και ανώνυμα , εφόσον δεν είναι προσβλητικά, αλλά δεν πρόκειται να τα απαντάμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/5/14, 10:47 μ.μ.

    Η αμφισβήτηση, η κριτική, η έκφραση προσωπικής αγωνίας, η αντιπαράθεση δεν είναι προσβολή ούτε επίθεση. Αν για οποιοδήποτε λόγο αισθάνεσθε έτσι, ίσως δεν έπρεπε να έχετε αφήσει ελεύθερα τα σχόλια. Πήρα πάντως μια απάντηση στο γιατί κανένας δεν σχολιάζει.
    Θα είναι κρίμα όμως νομίζω, αν κάποια στιγμή αποτελέσετε τους διαδόχους ηγέτες του συνδικαλιστικού κινήματος, να το βυθίσετε κι εσείς στην ίδια τάχα μου καθώς πρέπει ακινησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή