Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Απεργία 12ης Νοεμβρίου 2015

            Η έναρξη της νέου σχολικού έτους βρήκε πολλά σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς και χωρίς χρήματα. Συνεχίστηκε η πολιτική των μηδενικών μόνιμων διορισμών. Για άλλη μια χρονιά τα κενά σε εκπαιδευτικούς θα καλυφθούν με αναπληρωτές  από προγράμματα ΕΣΠΑ. Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι η Δημόσια Παιδεία  υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο.
Ταυτόχρονα η   μεταφορά κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για προσλήψεις αναπληρωτών αλλά και των κονδυλίων ΕΣΠΑ που κατά κύριο λόγο θα έπρεπε να διοχετεύονται στην ανάπτυξη υποδομών δεν αφήνει περιθώρια για λύση στο στεγαστικό πρόβλημα και στη βελτίωση των σχολικών υποδομών.
Σε όλη την Ευρώπη ακολουθείται μια σκληρή νεοφιλελεύθερη
πολιτική που έχει σαν αποτέλεσμα την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων και το ξεπούλημα του εθνικού  πλούτου. 
    Με την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού είναι ορατή η ανατροπή της υπάρχουσας φιλοσοφίας του, που θα το μετατρέπει από κοινωνικό-αναδιανεμητικό σε ατομικό- κεφαλαιοποιητικό. H βάση υπολογισμού της σύνταξης γίνονται τα 40 έτη από τα 35 έτη που ισχύουν σήμερα. Είναι φανερό πως με τη μεγάλη ανεργία που υπάρχει σήμερα σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για μισθούς πείνας.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού παιδείας, ότι δεν μιλάμε για αξιολόγηση εκπαιδευτικού και ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα ωραρίου δεν θα πρέπει να  εφησυχάζουμε. Η πίεση  για την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ αλλά και η σαφής αναφορά για αξιολόγηση της εφαρμογής της έκθεσης για την εκπαίδευση τον Απρίλη του 2016  περιλαμβάνει την εφαρμογή του “Νέου Σχολείου”.
Ο Σύλλογός μας  και η ΔΟΕ πρέπει να πρωτοστατήσουν  στη διαμόρφωση του σχολείου των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών για όλα τα παιδιά, που θα στηρίζεται σε μόνιμους εκπαιδευτικούς και θα χωράει όλες τις ειδικότητες.  Καλούμε όλους τους συναδέρφους  σε επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας. Τα συνδικάτα ακούγοντας τη φωνή της βάσης θα πρέπει να οργανώσουν τον αγώνα για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών.
Ζητούμε: 
·         Αύξηση των δαπανών για τη παιδεία τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ. 
·         Άμεση κάλυψη των κενών με  μόνιμους διορισμούς.
·         Την  άμεση κατάργηση  του νομικού πλαισίου της αξιολόγησης – χειραγώγησης.
·         Διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της παιδείας.
·         Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας.
·         Ξεπάγωμα των βαθμών και των ωριμάνσεων του μισθολογίου.
·         Εφαρμογή προγραμμάτων στήριξης των παιδιών με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες. Στήριξη της Ειδικής Εκπαίδευσης.
·         Καθιέρωση  διετούς υποχρεωτικής φοίτησης στην Προσχολική αγωγή.
·         Κατάργηση των αντιδραστικών διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου για τους Δ.Υ. Άρση των συνεπειών όσων τιμωρήθηκαν για συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.
·         Νέο θεσμικό πλαίσιο για τη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου και την επιλογή στελεχών με κυρίαρχο ρόλο του συλλόγου διδασκόντων .
·         Αντικατάσταση των σχολικών προγραμμάτων και βιβλίων με σύγχρονα.

Η Αξιοπρέπεια – Αλληλεγγύη- Αντίσταση καλεί  τους συναδέρφους να πρωτοστατήσουν και να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 12 του Νοέμβρη.   Η επιτυχία της απεργίας θα στείλει ένα σαφές μήνυμα σε κέντρα στο εσωτερικό και εξωτερικό που απεργάζονται και επιβάλλουν πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση και φτωχοποίηση το λαό μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου