Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση για την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του συλλόγου






Ανακοίνωση
της κίνησης Αξιοπρέπεια – Αλληλεγγύη – Αντίσταση
για την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του συλλόγου


   Συναδέρφισσες, συνάδερφοι,
 την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 και ώρα 19.30  συγκλήθηκε   το νέο Δ.Σ του συλλόγου μας το οποίο προέκυψε μετά τις εκλογές. Το βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η εκλογή προεδρείου.
Για τη θέση του προέδρου, η άποψη της κίνησής μας είναι γνωστή από τις προηγούμενες εκλογές. Θεωρούμε αδιανόητο η θέση του προέδρου του συλλόγου να κατέχεται για πάνω από 20 χρόνια από τη συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ. Η συγκεκριμένη παράταξη εκπροσωπεί πλέον έναν στους τρεις εκπαιδευτικούς, είναι δηλαδή μειοψηφική, γι' αυτό το λόγο θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής και αντιπροσώπευσης  στο προεδρείο και των άλλων δυνάμεων σε συνδυασμό με την ανανέωση των προσώπων και την πάταξη του παραγοντισμού.
Εφόσον καμία παράταξη δεν έχει την αυτοδυναμία των εδρών στο Δ.Σ. το καταστατικό του συλλόγου επιτρέπει την ανίχνευση συμμαχιών, όχι κατ’ ανάγκη ανίερων , ανάμεσα σε πρόσωπα και παρατάξεις για τη συγκρότηση ενός προεδρείου με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοχή.
Για το σκοπό αυτό στο άρθρο 20 παρ. 2 του καταστατικού του συλλόγου μας αναφέρεται ‘’ Η συγκρότηση σε σώμα γίνεται με μυστική ψηφοφορία στην πρώτη συνεδρίαση που συγκαλεί για αυτό το σκοπό ο Σύμβουλος που πλειοψήφησε από τον πρώτο σε ψήφους συνδυασμό ‘’.
Όλα αυτά βέβαια αφορούν συλλόγους που σέβονται την ψήφο των συναδέλφων  και τα καταστατικά  τους και όχι διαπαραταξιακές παρέες.
Η κίνησή μας συνάδελφοι δεν μπορεί να καλύψει άλλο τέτοιες συμπεριφορές είτε στην εκλογική διαδικασία ( βάλαμε θέμα δυστυχώς μόνοι μας ) είτε στο Δ.Σ. και αν χρειαστεί στο μέλλον δε θα διστάσει με οποιοδήποτε κόστος να σταματήσει κάθε προσπάθεια ευτελισμού.
Στη διαδικασία επιλογής προέδρου, λοιπόν προτείναμε το συνάδελφο των Παρεμβάσεων, ο οποίος αρνήθηκε εξαιτίας της έλλειψης προγραμματικής σύγκλισης, για την οποία πάντως η παράταξή μας δε φέρει ευθύνη και η οποία δεν είναι κακό κατά τη γνώμη μας να γίνεται μετεκλογικά, αν είναι έντιμη και ειλικρινής, έστω σε κάποια βασικά σημεία.
Τα ωραία όμως ακολούθησαν όταν η παρέα από τα παλιά , ΔΑΚΕ -ΠΑΣΚ- ΠΑΜΕ πρότεινε ομόφωνα στην ουσία τον ίδιο πρόεδρο από τη ΔΑΚΕ. Ναι και το ΠΑΜΕ!!!
Η δικαιολογία ήταν ένα προσβλητικό εφεύρημα, όχι βέβαια αντικαταστατικό ,αλλά ούτε και επιβαλλόμενο από αυτό,όπως αναφέρουν σε πολλά μέλη και ψηφοφόρους τους, το περίφημο αναλογικό- αντιπροσωπευτικό  προεδρείο.
Με απλά λόγια ο πρώτος παίρνει το προεδρείο, άσχετα αν εκπροσωπεί το ένα τρίτο των συναδέλφων και αν ένα μεγάλο κομμάτι αυτών που  ψήφισαν ήθελαν να σηματοδοτήσουν μια αλλαγή και στο προεδρείο του Δ.Σ. του συλλόγου με την ψήφο τους.
Πριν από λίγες μέρες έφτασε στα σχολεία μια κατάπτυστη και εμπαθής ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ενάντια στην κίνησή μας, επειδή δεν στηρίξαμε το κείμενο – καταγγελία που έφεραν στη Γ.Σ του κλάδου για το θέμα του φεστιβάλ της κάνναβης που έγινε στην Αθήνα. Γνωρίζουμε ότι το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, αλλά να φτάσουν στο σημείο να αρνούνται στους άλλους το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης και να λειτουργούν με προμετωπίδα το αμερικάνικο δόγμα όποιος δε συμφωνεί μαζί μας είναι εναντίον μας δεν έχει καμία σχέση με τις δημοκρατικές παραδόσεις της αριστεράς. Δεν είναι στραβός ο γιαλός σύντροφοι……
Καλή αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου