Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

STOP! στην αξιολόγηση από την Κρήτη


                           Η <<απόβαση>> στο Ηράκλειο ήταν επιτυχής!

Δυναμική ήταν η αντίδραση των εκπαιδευτικών, δασκάλων και καθηγητών στο Ηράκλειο, στην εδραίωση και νομιμοποίηση του νέου συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, που επιχειρεί να εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας.
Μιλώντας στο Irakliolive, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας «Δ. Θεοτοκόπουλος» Γιώργος Μακράκης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Δώσαμε μια μαζική και συλλογική απάντηση στο είδος της επιμόρφωσης που ΄΄θέλει΄΄ για μας το Υπουργείο Παιδείας. Μια επιμόρφωση που διαλύει το δημόσιο σχολείο,
βασίζεται στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς από ανθρώπινα όντα σε αριθμητικά δεδομένα». «Δεν είμαστε αριθμοί» είπε ακόμη με έμφαση ο κ. Μακράκης.
Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του «Δ. Θεοτοκόπουλου» σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας δεν αρνούνται την αξιολόγηση, η οποία προβλέπεται στην πρόταση που έχει καταθέσει ο κλάδος στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης και την επιμορφωτική διαδικασία δασκάλων και νηπιαγωγών. «Το ίδιο το Υπουργείο είναι που κατάργησε την επιμόρφωση» είπε ακόμη χαρακτηριστικά «κλείνοντας τα Διδασκαλεία επί υπουργίας Διαμαντοπούλου και τώρα προσπαθούν με μαθηματικούς τύπους και ποσοστά να μας μετατρέψουν σε αριθμητικά δεδομένα. Θέλουν να μετατρέψουν το δημόσιο σχολείο, σε προβληματική ιδιωτική εταιρεία!», είπε χαρακτηριστικά.
Η κινητοποίηση ήταν μια από τις μαζικότερες, καταδεικνύοντας επίσης τη σύμπνοια που παρατηρείται σε τοπικό επίπεδο αλλά και το επίπεδο συσπείρωσης στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας στο Ηράκλειο.
Μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, απ'όλη την Κρήτη συγκεντρώθηκε νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πειραματικού Σχολείου Ηρακλείου στην περιοχή του Εσταυρωμένου, όπου λειτουργεί το κέντρο επιμόρφωσης στην Κρήτη.
Η κινητοποίηση η οποία διοργανώθηκε από το σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλο», την ΕΛΜΕ Ηρακλείου και τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, στηρίχθηκε και από την Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου.Οι διοργανωτές μιλώντας στο Irakliolive δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της διαμαρτυρίας, καθώς πέτυχαν την ακύρωση της επιμόρφωσης σχολικών συμβούλων της Πρωτοβάθμιας και Υπηρεσιακών παραγόντων , που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, σχετικά με τον τρόπο που θα πρέπει να γίνεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Όταν έφθασαν το πρωί στο επιμορφωτικό κέντρο, οι δύο επιμορφωτές από το Υπουργείο Παιδείας συνοδευόμενοι από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, βρήκαν δασκάλους, καθηγητές και νηπιαγωγούς να τους περιμένουν, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να μην επιτρέψουν τη διεξαγωγή του επιμορφωτικού σεμιναρίου. Μετά και από την εξέλιξη, ο κ. Κλινάκης –σύμφωνα με πληροφορίες –αποφάσισε την ακύρωση της διαδικασίας.




Πηγή: facebook / George Makrakis

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου